Főmenü
 Kezdőlap
 Hírek
 Programok
 - - - - - - -
 Biográfia
 Egy interjú
 Kiadványok
 Fórum
 Galéria
 Multimédia
 OIRO & Múzeum
 Új AIDA
 zene.hu
 IWIW-es klub
 - - - - - - -
 Írjon nekünk!

Keresés


Ki van on-line?
Jelenleg 8 vendég olvas minket

Találatok
2325895 Látogató

Megjelent Ibolya 3. lemeze, El merem mondani címmel!
A dalokból 30 mp-es részletek hallhatók Ibolya Zenedobozában
 
Társoldalaink:
 OIRO (Oláh Ibolya Rajongói Oldala) és az OIM (Oláh Ibolya Múzeum). Látogasd meg őket! Már az IWIW-en is!

Várható programok (koncert, fellépés, színház, mozi):

2011. március 25., 20:30 - Bp., Old Man's Pub, koncert


Új AIDA sajtótájékoztató Székesfehérváron - az OIRO.hu beszámolója   PDF  Nyomtatás  E-mail 

A májusi budapesti sajtótájékoztató után, június 2-án az Aida otthonában, Székesfehérváron is sajtótájékoztatót tartott a társulat a Videoton Oktatási Központ (VOK) színháztermében.


Sokan érkeztek a sajtótájékoztatóra, szinte az egész terem megtelt, sajtósok és protokoll. A Fehérvár TV is ott volt az első felében, illetve néhány fotós és több olyan, aki jegyzetelt. Amíg gyűltünk, a hangfalakból Aida-zene szólt (csak alapok, szöveg nélkül), miközben egy kivetítőn az előadásról és szereplőkről készült fényképek váltották egymást.

Aztán elkezdődött. Egy látványos hastáncbemutató után, Kizner Mónika az Aida fősajtósa felkonferálta Sinkó Ottót, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatóját, aki az új Aida fő támogatója. 
(folytatáshoz kattints a Tovább gombra!)


Majd Szurdi Miklós mondott beszédet, végül négy dal hangzott el az új szövegekkel. Elsőként Gerner Csaba Zoser miniszterként, majd Xantus Barbara Amneris hercegnőkét, Ibolya és Szerényi László pedig Aida és Radames két duettjével érkezett a színpadra. Az új szöveghez egyelőre egy kis puskát ragasztottak fel a színpadra a színészeknek, de ezt nem is titkolták, hisz teljesen természetes, hogy nehéz átállni a régi megszokottról az újra, s ennek tökéletesítéséhez kell még egy hónap. Hiába nehezítette meg a dolgukat az előző szövegíró azzal, hogy nem járult hozzá, hogy továbbra is felhasználják az ő szövegeit, ez nem fog kifogni rajtuk. A közönség soraiban ült még a másik Aida Mahó Andrea, aztán Mereb, azaz Gulyás Hermann Sándor, valamint Aida apja Amonasro vagyis Quintus Konrád. Ezen kívül a koreográfusok és a zenekar vezetője. Egy-egy meghajlás erejéig őket is bemutatta Szurdi Miklós. Feke Pál a nyár folyamán nem lesz látható Radamesként elfoglaltságai miatt, de utána csatlakozik a társulathoz.

Felemelő érzés volt újra hallani egy kis Aidát közvetlen közelről. A szöveg miatt újdonságkét is hatott, de emellett mégis valahol belül előjött az a régi csodálatos érzés, amit most nem tudok részletezni, mert nem is lehet, de tudom, hogy mindenki érti mire gondolok, aki egyszer is megnézte már a darabot.

A beszédekből az érződött ki, hogy ez a régi-új társulat nagyon szereti az Aidát, a szívük csücske, nagyon szeretik játszani, és nagyon bíznak abban, hogy sikerül újra eljuttatni minél több emberhez. Ehhez a jelenlévők segítségét kérték, mindenki vigye a hírét, minél többen tudjanak róla, hogy minél több városban legyen lehetőségük bemutatni. Az első előadás Budapesten a Margitszigeten lesz, utána pedig még júliusban hat előadás az Aida otthonában, Székesfehérváron. (Az "istállóban" (cirkusz) csak a próbák zajlanak.) Utána szeretnének az ország több pontjára eljutni. Erről konkrétumok még nincsenek, de az biztos, hogy ősztől országjárásba kezdenek és mindenhova elmennek, ahol szívesen látják őket. Új Aida CD sem szerepel egyelőre a közeli terveik közt, - ahogy Xantus Barbara mondta, az majd egy következő lépcsőfok lesz -, hisz most újból végig kell járni az utat, aminek még csak az elején tartanak. Egyelőre egy promóra szánt DVD-t szeretnének készíteni, tehát nem az előadásról, hanem egy amolyan „Így készült” témájú DVD-t, nem a boltokba, hanem figyelemfelhívás és népszerűsítés céljából, hisz az első és legfontosabb lépcsőfok ez. Utána jöhet a többi, aminek a végén akár megszülethet még a várva várt Aida előadás DVD is a boltok polcain. További szponzorokat is keresnek, minden segítség jól jön a továbblépéshez, de olyan lelkesedéssel beszéltek és olyan hittel, hogy nyilvánvaló: előttük nem létezik legyőzhetetlen akadály. Miért? Mert az Aida jó. Magáért beszél, és aki megnézi, meghallgatja azt elvarázsolja. Köszönhető ez a készítőknek, a közreműködőknek, a színészeknek, és a rendezőnek.

Érdemes ellátogatni az új Aida honlapjára a darabbal, a szereplőkkel, és az előadásokkal kapcsolatos részletekért: http://ujaida.net

Forrás:
-szöveg: oiro.hu, szilvert
-fotó: ujaida.netKiemelt partnereink
Oláh Ibolya MúzeumOIRO - Oláh Ibolya Rajongói OldalaSony MusicMoDeArt WebműhelyLogosNET - otthon a weben

All Rights Reserved. Minden jog fenntartva. | www.olahibolya.hu |
Powered by Mambo Open Source